StudioPhylicia_Julia_99.jpg

Gratis tekstencheck

Kunnen je teksten beter, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Want: ga je het nu zelf doen, of laat je het uitbesteden? Stress!

Niet nodig, als je het mij vraagt.

Maandelijks selecteer ik 3 ondernemers voor een gratis tekstencheck. Als je geselecteerd wordt check ik je website teksten en geef ik je 2 direct toepasbare tips mee in een 1:1 call van ongeveer 15-20 minuten. Zo kun jij met een gerust gevoel en genoeg zelfvertrouwen aan de slag met je teksten.

Hoe schrijf je een goede tekst?

De succesformule voor een goede tekst is er naar mijn idee niet. Waarom? Omdat een goede tekst altijd anders is, wanneer er een ander publiek aangesproken moet worden. Zo schreef ik voor ELLE Decoration over interieur en werd hiermee een heel andere doelgroep aangesproken dan de mensen bij het Algemeen Dagblad waar ik interviews en korte artikelen voor maakte.

 

Kortom: elk merk, elk blad, elke ondernemer en elke website vraagt om een andere aanpak. Naar mijn mening betekent een goede tekst dat je goed hebt begrepen wat je wilt vertellen. Voor wie schrijf je het en vooral: wat voelen deze mensen bij de tekst? Wat verkoop jij en nog veel belangrijker: welk gevoel maak jij los bij de mensen die op je website komen?

In mijn gratis tekstencheck kijk ik naar de teksten die je op dit moment op je website hebt staan en ga ik na of de juiste 'snaar' wordt geraakt. Verkoop je bijvoorbeeld bijna geen producten via je website, terwijl alles op rolletjes zou moeten lopen? Waarschijnlijk gaat er iets mis in je teksten. Want vind het maar bizar, maar alleen sterke teksten kunnen wel degelijk zorgen voor een uitverkochte voorraad. Of voor een bomvolle agenda. En als je inspeelt op Google (met SEO) al helemaal ;)

Waarom kies je maar drie ondernemers per maand uit?

De gratis tekstencheck is er voor de ondernemers die wéten dat ze 'wat willen met' hun website teksten, maar niet weten hoe ze dit zelf kunnen oplossen. Daar kom ik in beeld! Wat ik wel heel belangrijk vind is dat we goed matchen en dat ik in dat geval de tijd voor je heb. Daarom kies ik maar maximaal drie ondernemers per maand uit.